NEMO Science Museum gebouw

Jubileumwandelroute

De geschiedenis van NEMO is nauw verbonden met Amsterdam. Al 100 jaar prikkelt het museum de nieuwsgierigheid vanaf verschillende locaties in de Nederlandse hoofdstad. In het kader van dit bijzondere jubileum is een wandelroute samengesteld die je langs de belangrijkste plekken uit NEMO’s 100-jarig bestaan voert.

Een wandeling door de geschiedenis

De geschiedenis van NEMO is nauw verbonden met Amsterdam. In het kader van dit bijzondere jubileum is een wandelroute samengesteld die je langs de belangrijkste plekken uit NEMO’s 100-jarig bestaan voert. De route begint op Amsterdam Centraal Station, en eindigt voor de deuren van NEMO Science Museum. Tijdens de stadswandeling van 12,6 kilometer kom je meer te weten over eerdere én huidige locaties van NEMO - van het prille begin in een bovenzaaltje in het Veiligheidsmuseum, tot aan de betrekking van een extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein. 

De wandelroute is beschikbaar in twee versies: een printbare PDF versie, en een interactieve versie voor de Routefabriek app op iPhone en Android.

Archiefbeeld Museum van den Arbeid